Skip to content
d70685e588

Thema jubilerende Christelijke Kinderboekenmaand:

Op reis!

BCB organiseert in oktober 2019 voor de 25e keer de Christelijke Kinderboekenmaand met dit jaar als thema Op reis!. Dit thema sluit aan bij het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘Reis mee!’.

Op reis gaan doe je niet een-twee-drie. Het begint met het kiezen van een bestemming. Soms best lastig.En met de voorbereiding. Wat neem ik mee? Hoe kom ik daar? Met de fiets, of met de trein of misschien wel met het vliegtuig? En ook niet onbelangrijk, wie gaat er mee?

Op reis gaan is best spannend want je weet nooit precies wat je tegenkomt. Maar dat maakt het ook leuk. Want op reis gaan betekent nieuwe dingen ervaren. Ook in de Bijbel vinden we verhalen over reizen. Denk aan de reizen van Paulus of aan Mozes. Hij leidde de reis van het volk Israël vanuit Egypte naar het beloofde land.

Spaaractie

SPAAR VOOR JE SCHOOLBIEB EN HELP EEN GEZIN IN AFRIKA

Klik HIER voor meer informatie

Drie actieboeken
Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema.

  • Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Hanneke Mostert en Hester Nijhoff (Uitgeverij De Banier).
  • Liesbeth van Binsbergen (Columbus) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en
  • Leanne van Spronsen (Den Hertog) schrijft het actieboek voor de bovenbouw.

Het prentenboek is tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand voor € 6,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 5,95.

 

Met muisje Gijs op wereldreis, Hanneke Mostert & Hester Nijhoff (ill.)

Uitg. De Banier | ISBN 9789087182021 | Gebonden | 32 pag.

Muisje Gijs gaat met zijn bus op wereldreis. Er komen steeds meer dieren bij. Maar zijn er wel genoeg plekjes vrij?

Een vrolijk prentenboek, waarbij kinderen spelenderwijs van alles leren over voertuigen, dieren en hun geluiden, cijfers, tellen en = samenwerken! Het prentenboek is voor de onderbouw van de basisschool, groep 1-3, en wordt uitgegeven bij uitgeverij De Banier.

Actieprijs € 6,95

 

Op wereldreis, scouts in actie, Liesbeth van Binsbergen

Uitg. Columbus | ISBN9789085434207 | Gebonden | 96 pag.

De eerste paar honderd meter hollen ze aan één stuk door. ‘St… stop,’ hijgt Laila.
Luuk kijkt achterom. ‘Ze zijn ons niet achterna gekomen.’
Nee, denkt Lau, en dat is maar goed ook!
In een rustiger tempo lopen ze door naar het kampterrein. Als ze dicht bij de hoofdhut zijn, staat Laila stil. ‘Moeten we het zeggen?’

Lau weet niet zo goed wat hij zich moet voorstellen bij het thema van het scoutingweekend. Samen met zijn vrienden Luuk en Laila komt hij er al snel achter dat ze inderdaad ‘op wereldreis’ gaan. Met de Zwarte Hand op hun hielen doen ze hun best om alle puzzelstukjes van de schatkaart te vinden. Onderweg ontdekt Lau iets vreemds in het bos. Moet hij zijn geheim delen? En lukt het om uiteindelijk de schat ook echt te vinden?

Liesbeth van Binsbergen is leerkracht en kinderboekenschrijfster. Ook in dit tweede deel van Scouts in actie staan avontuur, plezier en vriendschap centraal. Stap maar in, ga mee op reis! Onderweg leer je meer over allerlei landen in de wereld en de mensen die er wonen, en natuurlijk ook over de scouting!

Actieprijs € 5,95

 

Plan B, Leanne van Spronsen

Uitg. Den Hertog | ISBN 9789033129827 | Gebonden | 92 pag.

Luisterboek: Uitg. De Toren | ISBN 9789493043053

In het actieboek voor de bovenbouw vertelt Leanne van Spronsen over de zomervakantie van Emilia, die met haar moeder naar Spanje reist. Haar ouders zijn gescheiden. Ze gaat logeren bij haar grootouders. Maar na twee weken reist mama niet met haar naar het vliegveld maar naar … Ineens kan niemand Emilia meer bereiken. Waar is ze? Waar is haar moeder?

Van Plan B verschijnt ook een luisterboek-CD.

Actieprijs € 5,95 |   Actieprijs luisterboek € 5,95